Merész darabok a 2017-es nyár bikini trendjében

by / péntek, 17 március 2017 / Published in Blog

Merész darabokat tartogat, ugyanakkor megmarad az előző évek jól működő fazonjainál és színeinél a 2017-es bikinidivat. Kíváncsi, hogy milyen kétrészeseket visel szívesen Weisz Fanni és melyek Sarka Kata kedvencei? A modellek és a divatszakember segítségével megmutatjuk, milyen nőies és praktikus is lehet egyben a bikini – ha alkatunkhoz választunk.

Nagy hangsúlyt kapnak idén a fehér csipkés, horgolt hatású kétrészesek, amelyek stílusos kellékei lehetnek a nászútjukra készülő menyasszonyok szettjének. Sőt, akár neon színekkel is trendinek számítanak. Weisz Fanni nagy kedvence ez a fiatalos, mégis eleganciát képviselő irányzat. A luxus anyagokból készült, limitált szériás fürdőruhákat egy mini katalógusban mutatja be a fotómodell, esélyegyenlőségi aktivista.

LUXURY_2017_fekvo2

– Idén a merész színek, a különleges alakzatú minták hódítanak. Mindehhez számos bikininél extrém fazon társul. Ilyen az aszimmetrikus díszítés és a magas derekú alsórész, amely a nyár slágere, csakúgy, mint a hagyományosabb rojtok. Még mindig divatos alsó- és felsőrészben is a sokpántos megoldás, illetve a kifordítható melltartó: egyik oldala mintás, a másikon egyszínű. Ebben a szezonban is találkozhatunk még a bikini alsóba tervezett rugalmas, áttetsző tüll betétes megoldásokkal – tudjuk meg Segesváry Evelin, divatszakembertől. Sarka Kata fotómodell is szívesen választja ezeket a  darabokat.

Alkatunkhoz válasszunk bikinit!

Az ismert magyar bikini-gyártó cég, az Origami 2017-es katalógusában minden nő megtalálja a stílusának  megfelelő, alkalomhoz illő bikinit. – Alkatunkhoz válasszunk! – ad jó tanácsot Segesváry Evelin. Hozzáteszi: – Szín tekintetében nyugodtan ragaszkodjunk az aktuális divathoz, viszont a fazonnál  nézzük meg, hogy alma, körte, homokóra vagy éppen sportos-e az alkatunk. Míg egy keskenyebb csípőjű, kerek fenekű nőnek kiválóan áll egy francia bugyi, vagy a hátul ráncolt alsó – ami a tanga és a teli bugyi közötti átmenet –, addig a teltebb idomokhoz  normál, megkötős, magas derekú és oldalt kicsit szélesebb vagy esetleg hasszorítós fazonú alsó a praktikusabb viselet.

Origami_2017_fekvo2

Tankini: bikini vagy mégsem?

A teltebb hölgyeknek is sok-sok fazonnal és színnel készültek idén a tervezők. Rengetegen ragaszkodnak a bikinihez, mert szeretnek napozni, viszont sok nőnek vannak hasi műtét után maradt hegei, striái, terhességi csíkjai, amelyek nem tartoznak a nagyközönségre, szeretik eltakarni. A legnagyobb újítások között találjuk a tankinit, amely akár kétrészes bikinivé is átvarázsolható. Így  két legyet üthetünk egy csapásra: egyrészt, ha kell ápol és eltakar, viszont amikor szorosan felkötjük a melltartó alatti részt, a mellünket is megemeli.

A nagyobb keblű nőknek az alul merevítős, kicsit szivacsos fazont ajánlják, amelyeknek ki lehet akasztani hátul a pántját, és akár nyakba is köthetjük. Ne feledkezzünk meg a jól bevált fazonokról és színekről sem! Ilyen marad idén is a csíkos, a pöttyös, az etno vagy a cikk-cakk minta. Egy dögös kis fekete pedig hódít a vízparton, de egy vadító piros színnel is felkelthetjük a másik nem érdeklődését! A 2016-os téli trendeket látva pedig nem meglepő, hogy a military stílus újra beszivárgott a fürdőruha divatba is.

Kötelező kellék a strandruha, új őrület a kalap

Mi nők változunk, nem biztos, hogy életünk során mindig tudunk konfekcióméretben gondolkodni. Ma már lehetőségünk nyílik arra, hogy összeválogassuk a méretben tökéletes alsó- és felsőrészt. Illetve külön fekete bugyikat is vásárolhatunk mindenféle fazonban, amelyeket szinte bármilyen színű és mintájú melltartóval kombinálhatunk. Így olyan, mintha két garnitúra fürdőruhánk lenne!

Origami_2017_fekvo3

Örök darab a strandruha. Az a tapasztalat, hogy ebben az egyszerűségre törekszenek a magyar nők: a piros, a fekete és a fehér színeket keresik. A poncsó jellegű felsők rugalmas tüll anyagból készülnek, és olyanok, mint amit a sportolók is előszeretettel viselnek: kifelé engedik az izzadságot, hagyják a bőrt lélegezni, viszont védenek az UV-sugaraktól. Mindehhez bátran viseljünk óriási kalapokat, színben hozzá passzoló flip-flop papuccsal vagy egy szép szandállal. És semmiképpen ne feledkezzünk meg a bőrápolásról sem!

Kicsi, de nagylányos fürdőruhák

Segesváry Evelin tapasztalatai bebizonyították: a felnőtt nőknek tervezett bikinik a gyerekek érdeklődését is felkeltik. Ne feledjük, a mai kislányok divatérzékenyek! A nőknek szánt színvilágot és stílust újraértelmezték az apróságoknak tervezett kétrészesekben. Ezekre a bikinikre a tervezők apró fodrokat álmodtak. A kiskamaszoknak szánt fürdőbugyik pedig már nem pörgős szoknya hatásúak, ők a nagylányosabb fazonokat kedvelik.

TOP